Yemek Sözlügü C - Ç İle Başlayan - Printable Version +- Rasit Tunca Board (https://rasittunca.net) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: Yemek Sözlügü C - Ç İle Başlayan (/showthread.php?tid=3709) |
Yemek Sözlügü C - Ç İle Başlayan - RasitTunca - 09-25-2018 C
**** Cereal (sereal) --> Tahıl; tahıl ekmeği (çavdar, yulaf ekmeği). Cincer (İng. Ginger) --> Aromatik ve acı olan bir Asya bitkisi. Cizleme --> Özellikle Bolu yöresinde yapılan büyük ve kalın krep Ç **** Çektirme --> Bir sıvıyı kaynatarak azaltıp sıvının özünü bırakma. Çentmek --> Sebze yada meyvaları bıçakla dikine her yönde kesikler yaparak minik minik doğramak. Çevirmek --> Havuç, patates gibi sebzeleri aynı boyda kesip yontarak düzgün ve süslü şekil verme usulüne denir. Çeşni --> Yemeklerde farklı tatlar elde etmek için kullanılan çeşitli baharatlara denir. Çimlendirilmiş --> Toprağa ekilmiş bitki ve tahıl tohumlarının filiz vermesi, çimlenmesi. Saksıda çimlendirilen bu bitki ve tohumlar salatalara ayrı bir lezzet katar. Çips --> Bol yağda çok ince kesilip kızartılmış yaprak patates. Çuşka biber --> Küçük kırmızı biberlere verilen isim. :23: |