Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yemek Sözlügü C - Ç İle Başlayan
#1
C
****


Cereal (sereal) --> Tahıl; tahıl ekmeği (çavdar, yulaf ekmeği).

Cincer (İng. Ginger) --> Aromatik ve acı olan bir Asya bitkisi.

Cizleme --> Özellikle Bolu yöresinde yapılan büyük ve kalın krep


Ç
****


Çektirme --> Bir sıvıyı kaynatarak azaltıp sıvının özünü bırakma.

Çentmek --> Sebze yada meyvaları bıçakla dikine her yönde kesikler
yaparak minik minik doğramak.

Çevirmek --> Havuç, patates gibi sebzeleri aynı boyda kesip yontarak
düzgün ve süslü şekil verme usulüne denir.

Çeşni --> Yemeklerde farklı tatlar elde etmek için kullanılan çeşitli
baharatlara denir.

Çimlendirilmiş --> Toprağa ekilmiş bitki ve tahıl tohumlarının filiz vermesi,
çimlenmesi. Saksıda çimlendirilen bu bitki ve tohumlar salatalara ayrı bir
lezzet katar.

Çips --> Bol yağda çok ince kesilip kızartılmış yaprak patates.

Çuşka biber --> Küçük kırmızı biberlere verilen isim.

:23:





Signing of RasitTunca
[Image: attachment.php?aid=107929]
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)