Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 3.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Joleli Pasta
#1
[Image: 59f4d0f6ed978.jpg]

Malzemeler:
paket (170 gr) visne jolesi
1 paket (15 ml) jelatin
3 kap su, kaynamis
10 adet taze veya konserve visne (recel de olabilir)
5 yemek kasigi yogurt
10 adet Petit Beurre biskui
Ortasi acik kek kalibi
Yapilisi:
Once visneleri esit araliklar ile kalibin altina yerlestirin.

3 kap kaynamis su ile jole ve jelatini plastik bir kap icinde eritin.

Bu karisimdan bir kap alip, yavasca kaliba, visnelerin uzerine bosaltin. Dikkatli olun visnelerin yeri bozulmasin. Buzluga koyup 15 dakika bekleyin, jole sertlessin.

Bir kap daha jole karisimindan alin ve icine 5 yemek kasigi yogurt koyup mixer de karisitirin. Ikinci kat olarak kaliba yavasca bosaltin. Tekrar buzlukta 15 dakika sertlesinceye kadar bekletin.

Son kalan bir kap jole karisiminin icine 10 adet potibor biskuisini koyup, mixerden gecirin. Ucunu ve son kat olarak yavas yavas kaliba bosaltin. Tekrar buzlukta 15 dakika kadar tutarak sertlesmesini bekleyin.

Joleyi kaliptan cikarmak için, musluga sicak su doldurup, kalibi icinde 15 saniye tutun. Kenarlarina hafifce bastirarak kaliptan ayrilmasina yardım edin. Ters cevirerek genis ve duz bir servis tabagina bosaltin.

Arzu ederseniz ortasini krem santi ile doldurup servis edebilirsiniz. Ozellikle cocuklarinizin cok sevicegi bir tatli.
Afiyet Olsun

:opucuk-1:





Signing of RasitTunca
[Image: attachment.php?aid=107929]
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)