Rasit Tunca Board

Full Version: Yumurta Benyesi (4 Kişilik)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

Malzemeler :

4 Yumurta
Tuz, Karabiber
1 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Su Bardağı Soda
1 Yumurta Akı
Kızartmak için Sıvıyağ
Yeterince Kıyılmış Maydanoz



HAZIRLANIŞI :

* 4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin.
Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

* Derin bir kasede 1 su bardağı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım
su bardağı sodayı kanştırın.

* 1 yumurta akını iyice çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin.

* Yumurta dilimlerini bu karışıma batırıp kızgın yağda kızartın.

* Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

* Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet OLsun!