Rasit Tunca Net

Tam Versiyon: Çiftlik Omlet(4 Kişilik)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

Malzemeler :

2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber



HAZIRLANIŞI :

* Patateslerin kabuklarını soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak
küpler halinde kesin.

* Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın.

* Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.

* Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin.

* Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin.

*Geniş bir tavada tereyağını eritin.

* Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulacak malzemeyi ekleyin.

* Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10
dakika pişirin.

* Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin.

*Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.

Afiyet OLsun!