Rasit Tunca Net

Tam Versiyon: Soganli Patatesli Mihlama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

Malzemeler:

- Sogan 5 büyük boy 500 gram
- Sivi yag 6 yemek kasigi 60 gram
- Tuz 2 1/3 tatli kasigi 14 gram
- Su 1 1/2 su bardagi 300 gram
- Patates 7 orta boy 700 gram
- Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
- Yumurta 6 adet 300 gram



YAPILISI:

Sogani soy, yika, 2-3 milimetre kalinlikta, yarim daire seklinde dogra. Yag, sogan ve tuzu
yayvan bir tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste, ara sira karistirarak, 15 dakika kadar
öldür, suyu ekle, kaynamaya birak. Patatesleri yika, soy, sogan gibi dogra, kaynayan
karisima ekle, karistir, patatesler yumusayincaya degin 25-30 dakika kadar pisir. Kara biberi
kat, karistirip, düzgünce yay, üzerinde yumurta sayisi kadar oyuk aç. Yumurtalari yika,
ayri bir kaba, tek tek kirarak, tazeligini kontrol ettikten sonra oyuklara koy, kapagi kapat.
kisik ateste, beyazlari katilasana degin, yaklasik 5 dakika pisir..

Afiyet Olsun!!