06-09-2020, 02:24 PM
Malzemeler
- 400 gr yoğurt
- 1 diş sarmysak (dövülmü?)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Beyazbiber
Yapılışı
Yoğurdu yaklaşık 12 saat önce bir bez torbaya koyun.
Torbayı en az 5-6 cm'lik yükseklik kalacak biçimde tercihen
eviyenin üzerine asın. Böylece yoğurdun suyu eviyeye akacaktır.
Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp, sarmısak, tuz ve beyazbiberini
ilave edin.
Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle çırpın.
Tuzunu ve biberini kontrol edin.
Gerekirse tuz ve biber ilave edin.
Afiyet Olsun!!
- 400 gr yoğurt
- 1 diş sarmysak (dövülmü?)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Beyazbiber
Yapılışı
Yoğurdu yaklaşık 12 saat önce bir bez torbaya koyun.
Torbayı en az 5-6 cm'lik yükseklik kalacak biçimde tercihen
eviyenin üzerine asın. Böylece yoğurdun suyu eviyeye akacaktır.
Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp, sarmısak, tuz ve beyazbiberini
ilave edin.
Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle çırpın.
Tuzunu ve biberini kontrol edin.
Gerekirse tuz ve biber ilave edin.
Afiyet Olsun!!