Raşit Tunca Board

Full Version: Peynirli Patlıcan
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

Malzemeler:

- 4 adet iri patlıcan,
- 250 gr. beyaz peynir,
- 1\2 demet maydanoz,
- 4 adet yumurta,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 2 su bardağı sıvı yağ,
- 2 diş sarımsak,

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyun. Yuvarlak ve kalın dilimler kesin. Her bir dilimi
birbirinden kopmayacak şekilde ortalarından keserek cep biçiminde açın.
Peyniri çatalla ezip kıyılmış maydonoz, ezilmiş sarımsak ve bir yumurta
ekleyip ezin. Karışımı dilimlediğiniz patlıcanların arasına sürüp kapatın.
Kalan yumurtaları tuzotla iyice çırpın. Patlıcan dilimlerini sosa bulayıp
kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!!