Rasit Tunca Net

Tam Versiyon: Kabak Tatlısı2
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 59f4c66109767.jpg]


Malzemeler:

Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
2 Kilo balkabağı
2.5 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş ceviz



Hazırlanışı:
Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartın.
Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğiniz uzunlukta doğrayın.
Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
Geceden beklettiğiniz kabağı orta ateşte yumuşayana dek pişirin.
Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Üzerine dövülmüş ceviz serpip, servis yapın.