![]() |
Yumurta Kroketi (4 Kişilik) - Baskı Önizleme +- Rasit Tunca Net (https://www.rasittunca.net) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240) +---- Konu Başlığı: Yumurta Kroketi (4 Kişilik) (/showthread.php?tid=15392) |
Yumurta Kroketi (4 Kişilik) - RasitTunca - 06-25-2022 Malzemeler: 8 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Margarin 7 Çorba Kaşığı Un 1 Su Bardağı Süt 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu Kızartmak İçin Sıvıyağ Birkaç Dal Dereotu Tuz, Karabiber, Pulbiber HAZIRLANIŞI : * Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. * Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin. * Azar azar sütü ilave edip karıştırın. * İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. * Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın. * Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın. * Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice. çırpın. * Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin. * Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. * Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın. * Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. * Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet OLsun!! |