Rasit Tunca Net
Çiftlik Omlet(4 Kişilik) - Baskı Önizleme

+- Rasit Tunca Net (https://www.rasittunca.net)
+-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229)
+---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240)
+---- Konu Başlığı: Çiftlik Omlet(4 Kişilik) (/showthread.php?tid=15394)



Çiftlik Omlet(4 Kişilik) - RasitTunca - 06-25-2022


Malzemeler :

2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber



HAZIRLANIŞI :

* Patateslerin kabuklarını soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak
küpler halinde kesin.

* Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın.

* Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.

* Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin.

* Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin.

*Geniş bir tavada tereyağını eritin.

* Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulacak malzemeyi ekleyin.

* Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10
dakika pişirin.

* Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin.

*Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.

Afiyet OLsun!