![]() |
Çiftlik Omlet(4 Kişilik) - Baskı Önizleme +- Rasit Tunca Net (https://www.rasittunca.net) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240) +---- Konu Başlığı: Çiftlik Omlet(4 Kişilik) (/showthread.php?tid=15394) |
Çiftlik Omlet(4 Kişilik) - RasitTunca - 06-25-2022 Malzemeler : 2 Orta Boy Patates 1 Demet Maydanoz 1 Demet Taze Soğan 4 Dilim Jambon (veya füme et, salam) 10 Yumurta 4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Tuz , Karabiber HAZIRLANIŞI : * Patateslerin kabuklarını soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin. * Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. * Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın. * Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin. * Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin. *Geniş bir tavada tereyağını eritin. * Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulacak malzemeyi ekleyin. * Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin. * Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin. *Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın. Afiyet OLsun! |