![]() |
Soganli Patatesli Mihlama - Baskı Önizleme +- Rasit Tunca Net (https://www.rasittunca.net) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240) +---- Konu Başlığı: Soganli Patatesli Mihlama (/showthread.php?tid=15401) |
Soganli Patatesli Mihlama - RasitTunca - 06-25-2022 Malzemeler: - Sogan 5 büyük boy 500 gram - Sivi yag 6 yemek kasigi 60 gram - Tuz 2 1/3 tatli kasigi 14 gram - Su 1 1/2 su bardagi 300 gram - Patates 7 orta boy 700 gram - Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram - Yumurta 6 adet 300 gram YAPILISI: Sogani soy, yika, 2-3 milimetre kalinlikta, yarim daire seklinde dogra. Yag, sogan ve tuzu yayvan bir tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste, ara sira karistirarak, 15 dakika kadar öldür, suyu ekle, kaynamaya birak. Patatesleri yika, soy, sogan gibi dogra, kaynayan karisima ekle, karistir, patatesler yumusayincaya degin 25-30 dakika kadar pisir. Kara biberi kat, karistirip, düzgünce yay, üzerinde yumurta sayisi kadar oyuk aç. Yumurtalari yika, ayri bir kaba, tek tek kirarak, tazeligini kontrol ettikten sonra oyuklara koy, kapagi kapat. kisik ateste, beyazlari katilasana degin, yaklasik 5 dakika pisir.. Afiyet Olsun!! |