![]() |
Yemek Sözlügü R İle Başlayan - Printable Version +- Raşit Tunca Board (https://rasittunca.net) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: Yemek Sözlügü R İle Başlayan (/showthread.php?tid=3699) |
Yemek Sözlügü R İle Başlayan - RasitTunca - 09-25-2018 R
**** Rafadan --> Yumurtayı kabuğuyla kaynar suda üç dakika, az pişirme usulü. Rafine --> Özen göstererek yapılmış yemek; ekstra zeytinyağı, birkaç işlemden geçmiş tuz, pirinç, şeker gibi birinci kalitede malzeme. Redüksiyon (Fr. Reduction) --> Bir sıvıyı kaynatarak çektirme usulü. Kremayı redüksiyon yaparak sos hazırlayabileceğiniz gibi beyaz ya da kırmızı şarabı da sos için redüksiyon yapabilirsiniz. Refor (Fr. Raifort) --> Bazı soslara katabileceğiniz yaban turbu. Risole (Fr. Rissolé) --> Bir dakika haşlandıktan sonra tavada veya fırında biraz sıvı yağ ve tereyağıyla kızartılarak pişirilen tane patatesler. Rokfor (fr. Roquefort) --> Fransa'nın Rokfor bölgesinde yapılan içi küflü, değerli bir peynir çeşidi. Rom (Fr. Rhum) --> Pastacılıkta çok kullanılan şeker kamışından yapılan bir çeşit likör. Roti usulü pişirme --> Tavuk, ördek, kontrfile gibi yiyecek maddelerini bütün olarak kızgın fırında veya roti makinesinde pişirme usulü. Rozbif --> Silindir veya yassı biçimli kemiksiz, içi çiğ kalmış sığır eti. İple sarıldıktan sonra pişirilen bu yiyecek dilimlenerek sıcak veya soğuk yenir. Rulet --> Saplı, yuvarlak bıçaklı hamur kesicisi. |