![]() |
Yemek Sözlügü G - H İle Başlayan - Printable Version +- Raşit Tunca Board (https://rasittunca.net) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: Yemek Sözlügü G - H İle Başlayan (/showthread.php?tid=3706) |
Yemek Sözlügü G - H İle Başlayan - RasitTunca - 09-25-2018 G
**** Gato --> Pastaların pandispanyasına verilen addır. Göz göz olmak --> Muhallebi, pilav gibi yemeklerin suyunu çektikten sonra üzerinde oluşan küçük oyuklara denir. Gratine Etmek --> Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa rendelenmiş peynir serpilerek fırın ızgarasında kızartılması işlemidir. H **** Harç --> Kullanılan Gereçlerin doğranarak karıştırılması. Hareng --> Ringa balığı türünden bir balık. Haşlamak --> Sebze, et veya balığı suda kaynatarak pişirmek ya da sebzeleri daha önce kaynatılmış ve ocaktan alınmış su içine atıp, birkaç dakika beklettikten sonra çıkarmak. Hint Biberi (Nuskat) --> Siyah, ceviz büyüklüğündeki biber. Hollandez sos --> Yumurta sarısı, tereyağı ve limon suyuyla yapılan sıcak sos. :opucuk-1: |