![]() |
GÜVEÇTE MANTARLI PiLAV - Baskı Önizleme +- Rasit Tunca Net (https://www.rasittunca.net) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240) +---- Konu Başlığı: GÜVEÇTE MANTARLI PiLAV (/showthread.php?tid=9763) |
GÜVEÇTE MANTARLI PiLAV - RasitTunca - 06-09-2020 Malzemeler:
2 SU BARDAGI BALDO PIRINÇ 250 GR. MANTAR 1 YEMEK KASIGI KUS ÜZÜMÜ 1 YEMEK KASIGI DOLMA FISTIGI 5 YEMEK KASIGI KONSERVE BEZELYE 2 ADET HAVUÇ 2 ADET KURU SOGAN 4 YEMEK KASIGI TEREYAG 1 ÇAY KASIGI TARÇIN 1 ÇAY KASIGI KARABIBER 1 YEMEK KASIGI TOZ SEKER 2 POSET TAVUK TOZ BULYON 8-10 DAL KIYILMIS DEREOTU TUZ YARIM LIMON SUYU Hazırlanışı Soğanları ince kıyın.Tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Fıstıkları ilave edin.Önceden kaynar tuzlu suda bekletip, yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin. Beş dakika kadar kavurun. Mantarları kıyıp limonlu suda haşlayıp süzün. Havuçları iri rendeleyin.Kuş üzümünü yıkayıp biraz suda bekletip süzün. Mantarları, havucu,bezelye, kuş üzümü ve ince kıyılmış dereotunu katın.4 su bardağı sıcak suda bulyonu karıstırıp pirinçlere ilave edin.Tuz, tarçın, toz şeker, karabiberi ekleyip pilavi pişirin.Suyunu çekip pilav pişince 10 dakika dinlendirin. Servisten önce pilavi ezmeden karıştırıp güveçlere paylaştırın.Patatesleri rendeleyin. içine süt, tavuk toz bulyon ve yumurta sarısını karıştırıp bir sos hazırlayın. Bu sosu güveçteki pilavların üzerine sıvayıp üstten ısıtılmış fırında kızarana dek fırınlayın. Afiyet Olsun!! |