Rasit Tunca Board
Tavuklu Pİlav - Printable Version

+- Rasit Tunca Board (https://rasittunca.net)
+-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229)
+---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240)
+---- Thread: Tavuklu Pİlav (/showthread.php?tid=9764)



Tavuklu Pİlav - RasitTunca - 06-09-2020

Malzemeler :
2 bardak pirinç
3 bardak tavuk suyu
2 çorba kaşığı margarin
1/2 tavuk
Tuz


Hazırlanışı :
Bir tencereye 3 bardak su ile tavuğu haşlayın. Tavuk iyice haşlandıktan sonra parçalara bölüp bir tarafa bırakın.
Diğer taraftan 2 bardak pirinci ayıklayıp yıkayın, üzerini geçecek kadar su koyup, tuz ilave ederek 20-25 dakika ıslatın. Sonra pirincin duru suyu çıkıncaya kadar iyice yıkayın.
Bir tencereye margarin koyup hafif kızdırın, sonra buna 3 bardak tavuğu haşladığınız suyu, pirinçleri, parçalara bölünmüş tavuğu ve tuzu ilave edin ve pirinçler suyunu çekene kadar önce kuvvetli sonra kısık bir ateşte pişmeye bırakın.
Pirinçler suyunu çekince yarım saat demlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun!!