![]() |
Kuymak(Mıhlama) - Baskı Önizleme +- Rasit Tunca Net (https://www.rasittunca.net) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240) +---- Konu Başlığı: Kuymak(Mıhlama) (/showthread.php?tid=9779) |
Kuymak(Mıhlama) - RasitTunca - 06-09-2020 Malzemeler: - 1 su bardağı mısır unu, - 100 gr. Trabzon tereyağı, - 150 gr. Trabzon İmansız peynir, - 1 su bardağı sıcak su. Yapılışı: ** Tereyağını tencereye koyun. ** Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. ** Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. ** Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. ** Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. ** Piştikten sonra servis yapın. Afiyet olsun. |