![]() |
Rösti - Baskı Önizleme +- Rasit Tunca Net (https://www.rasittunca.net) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240) +---- Konu Başlığı: Rösti (/showthread.php?tid=9787) |
Rösti - RasitTunca - 06-09-2020 Malzeme 750 gr. kabuklu patates 1 orta boy soğan 1 çay kaşığı tuz Çok az beyaz karabiber 80 gr. margarin "Zürih Usulü" Bir İsviçre patates garnisidir. Sulu et yemekleri yanında servis edilir. Hazırlanışı Bir gün önceden pişirilmiş ve buzdolabında durmuş patateslerin kabukları soyup, soğanlarla birlikte rendeleyin. Tuz, karabiber de beraber karıştırın. Yağın yarısı yaklaşık 26 cm.lik teflon tavada eritilir yağ kızınca rende patatesler tavaya yayılır üzerine bastırılarak düz hale getirilir. Tavayı devamlı sallayarak patateslerin tavaya yapışmaması sağlanır. Patateslerin bir yüzü iyice kızarıp pembe pembe olunca tavaya büyük bir tabak kapatılır tava ters çevrilerek bir tarafı kızarmış Rösti tabağa nakledilir. Kalan 40 gr.margarin tekrar tavaya konur kızdırılır ve tabaktaki Röstinin diğer yanı kızarması için tavaya konur ve kızartılır. Pişirme bitince kesilmek üzere rösti düz bir yere alınır üçe veya dörde kesilerek garni olarak tabağa alınır. Afiyet Olsun.! |