![]() |
Patates Gratine - Baskı Önizleme +- Rasit Tunca Net (https://www.rasittunca.net) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240) +---- Konu Başlığı: Patates Gratine (/showthread.php?tid=9788) |
Patates Gratine - RasitTunca - 06-09-2020 Malzeme 750 gr patates 100 rende kaşar 1 diş sarmısak 200 gr çiğ krema 25 gr margarin 1 kahve kaşığı toz muskat Hazırlanışı Patatesleri kabukları ile birlikte tuzlu suda biraz dirice haşlayın. Soğuk sudan geçirip kabuklarını soyarak halka halka doğrayın. 1 diş sarmısağı ortadan keserek, gratinenin yapılacağı pyrex kabın kenarlarını ve dibine güzelce sürün. Daha sonra pyrex kabı bir bir miktar margarinle yağlayın. Halka kesilmiş patatesleri, yarısı birbirinin üzerine gelecek şekilde döşeyin. Üzerine muskat serpeleyip, çiğ kremanın yarısını yayın. Aynı şekilde bir kat daha patates döşerek, krema koyun. Bu sefer, fındık büyüklüğünde kestiğiniz margarinleri de sepiştirin. Rende kaşarı da yaydıktan sonra, çok az kırmızıbiber serperek, 250 derceye ısıtılmış fırının en üst katına kabınızı koyarak; kaşar peynirler eriyip, hafif kızarana kadar fırınlayın. (Fırının ızgarasını da kullanabilirsiniz. Yalnız o zaman tepsiyi en üstten bir aşağıya koyun. Tamini pişme müddeti fırın kapasitesine göre yaklaşık 15 25 dakika arasıdır. Rende Muskat ve sarmısak bu şekilde pişirilmiş Patates Gratineye özel bir lezzet verir.) Daha ziyade et, tavuk yemeklerinde garni olarak servis yapılır. Afiyet Olsun!! |