![]() |
Beşamel Soslu Bezelye - Baskı Önizleme +- Rasit Tunca Net (https://www.rasittunca.net) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://www.rasittunca.net/forumdisplay.php?fid=240) +---- Konu Başlığı: Beşamel Soslu Bezelye (/showthread.php?tid=9789) |
Beşamel Soslu Bezelye - RasitTunca - 06-09-2020 Malzeme 300 gr dondurulmuş veya taze bezelye 30 gr margarin 3 çorba kaşığı un 1 bardak süt ½ demet dereotu Tuz, karabiber Yapılışı Eğer dondurulmuş bezelye kullanacak ise buzunun çözülmesi için 10 dakika kadar su dolu bir kap içinde bekletelim ve sonra 10 dakika kadar haşlayalım. Taze bezelye ise 20 dakika haşlanır. Mühim olan bezelyelerin yenecek kıvamda yumuşamasıdır. Margarin, un, süt ile Beşamel sos hazırlanır. Koyu bir boza kıvamında olmalıdır. İçine tuz, bolca karabiber ve ince kıyılmış dereotu karıştırılır. Bu karışıma bezelyeler katılır. Çok kullanılan bir GARNİ elde edilir. Bu garni sosu olmayan et ve tavuk yemeklerine çok yakışır. Soslu yemeklerde sos tabakta beşamel ile karışacağından pek tavsiye edilmez. Afiyet Olsun!! |