Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.97/5 - 31 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yemek Sözlügü F İle Başlayan
#1
F
****


Fare dişi doğranmış --> Domates, soğan gibi yiyeceklerin çok ince
şekilde doğranması.

Fast food --> Hızlı yemek servisi veren lokantalar.

Fermantasyon (Fr. Fermentation) --> Mayalanma.

Fileminyon (Fr. Filet mignon) --> Küçük bonfile parçası.

Fileto --> Balıktan çıkartılan kılçıksız balık eti; ördek, tavuk ve hindinin
kemiksiz göğüs eti; kasaplık hayvanların bonfilesi.

Fiske --> Baş parmağıyla işaret parmağı arasında kalan miktardır.

Flambe --> İkram sırasında hazırlanıp sunulan alevli yemek veya tatlılara
verilen addır.

Flöron (Fr. Fleuron) --> Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür
olarak konan ay şeklindeki küçük börek.

Fond dö vo (Fr. Fond de veau) --> Dana kemiğinden yapılan et suyu
veya salçası. Temel soslardan biri.

Fondan --> Şekerleme haline gelmiş beyaz krema.

Forma --> Hamuru yıldız, ayçiçek gibi süslü biçimde kesmek için kullanılan
el aleti.

Füme --> Kurutarak saklama yöntemlerinden biri. Et, balık gibi gıdaların
ateş dumanında kurutulması.

Fırınlamak --> Yiyecekleri fırın kabı veya fırın tepsisiyle fırında pişirmek
veya sadece üzerinin kızarmasını sağlamak.

:opucuk-1:

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yemek Sözlügü A İle Başlayan RasitTunca 0 5,292 09-25-2018, 05:52 AM
Son Yorum: RasitTunca
  Yemek Sözlügü B İle Başlayan RasitTunca 0 5,092 09-25-2018, 05:50 AM
Son Yorum: RasitTunca
  Yemek Sözlügü C - Ç İle Başlayan RasitTunca 0 5,161 09-25-2018, 05:47 AM
Son Yorum: RasitTunca
  Yemek Sözlügü D İle Başlayan RasitTunca 0 3,446 09-25-2018, 05:45 AM
Son Yorum: RasitTunca
  Yemek Sözlügü G - H İle Başlayan RasitTunca 0 1,599 09-25-2018, 05:40 AM
Son Yorum: RasitTunca
  Yemek Sözlügü I - J İle Başlayan RasitTunca 0 1,575 09-25-2018, 05:37 AM
Son Yorum: RasitTunca
  Yemek Sözlügü K İle Başlayan RasitTunca 0 1,501 09-25-2018, 05:34 AM
Son Yorum: RasitTunca

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi