Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İspanyol Yumurtası
#1
Oku-1 
Malzeme :

- 2 yemek kaşığı SanaCreme Bonjour
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 su bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz - karabiber
- Sarımsaklı Ekmeği için:
- 8 dilim ekmek
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı SanaCreme Bonjour
- 1 yemek kaşığı limonsuyu


Hazırlanışı :

Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.

Sarımsakları ayıklayıp kıyınız.

Domatesleri rendeleyiniz.

Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour'u kızdırıp içine piyazlık
doğranmış kuru soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Soğanlar renk alınca içine kıyılmış sarımsağı ve salçayı ilave edip salçanın kokusu
çıkana kadar pişiriniz.

Daha sonra içine rendelenmiş domatesi, tuz- karabiberi ekleyip 5 dak kaynatınız.

En son olarak içine rendelenmiş peyniri ve kremayı ekleyip bir taşım kaynattıktan
sonra sosu ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine alınız.

Sosu iyice tepsiye yayıp bir kaşıkla 6 adet yumurta için yer açınız.

Yumurtarı açtığınız boşluklara sarısını dağıtmadan düzgünce kırıp, üzerine kekik serpiniz.

Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriniz.

Yumurta pişerken küçük bir kasenin içinde oda sıcaklığında yumusamış Sana Creme
Bonjouru, limon suyunu, kıyılmış sarımsağı karıştırınız.

Hazırladığınız karışımı bir bıçak yardımıyla ekmek dilimlerinin üzerine sürünüz.

Bir fırın tepsisinin içine gümüş kağıt serip yağlanmış ekmek dilimlerini içine koyduktan
sonra kağıtı iyice kapatınız.

200 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip ispanyol usülü yumurtayla birlikte
servis yapınız.

Afiyet Olsun!!





Signing of RasitTunca
[Image: attachment.php?aid=107929]
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)