Uludağ Pilavı
#1
Yeni-3 
Malzemeler
3 su bardağı pirinç
100 gr tereyağı
2 su bardağı kestane
2 adet kesme şeker
1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
1 çorba kaşığı kusu üzüm
1 adet havuç
1 adet portakal
1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber
tuz


Yemeğin Tarifi
3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın.
Afiyet Olsun!!





Signing of RasitTunca

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Oku-1 Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı RasitTunca 0 1,073 06-17-2020, 01:52 PM
Son Yorum: RasitTunca
Yeni-3 Köfteli Zümrüt Pilavı RasitTunca 0 943 06-09-2020, 06:25 PM
Son Yorum: RasitTunca
Yeni-3 Ali pasa pilavi RasitTunca 0 909 06-09-2020, 04:03 PM
Son Yorum: RasitTunca
Yeni-3 Cin cin pilavi RasitTunca 0 898 06-09-2020, 04:00 PM
Son Yorum: RasitTunca
Yeni-3 Özbek Pİlavi RasitTunca 0 908 06-09-2020, 03:56 PM
Son Yorum: RasitTunca
Yeni-3 Çoban Pİlavi RasitTunca 0 907 06-09-2020, 03:52 PM
Son Yorum: RasitTunca
Yeni-3 PaŞa Pİlavi RasitTunca 0 835 06-09-2020, 02:23 PM
Son Yorum: RasitTunca

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi