Malzemeler :
2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI :
* Patateslerin kabuklarını soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak
küpler halinde kesin.
* Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın.
* Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.
* Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin.
* Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin.
*Geniş bir tavada tereyağını eritin.
* Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulacak malzemeyi ekleyin.
* Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10
dakika pişirin.
* Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin.
*Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.
Afiyet OLsun!